Министърът на енергетиката Росен Христов изненадващо инспектира ВЕЦ Цанков камък,

...
Министърът на енергетиката Росен Христов изненадващо инспектира ВЕЦ Цанков камък,
Коментари Харесай

Енергийният министър с изненадваща инспекция във ВЕЦ Цанков камък

Министърът на енергетиката Росен Христов изненадващо инспектира Водноелектрическа централа " Цанков камък ", която още веднъж проработи след сполучливо завършен спешен ремонт. Причината за повредата, съгласно министъра е евентуално проектантски недостатък, който е бил отхвърлен.

Изключването на централата по никакъв метод не се е отразило на енергийната система на страната. Водноелектрическа централа " Цанков камък " е спешна мощ и се употребява в пиково натоварване и когато цената на тока е по-висока, тъй че да може да генерираме оптималната облага. През интервала на ремонт такива потребности не е имало.

Няма загуби, защото акумулираната вода в язовира в този момент ще бъде употребена за производството на електрическа енергия, когато е належащо.

" Операцията по отстраняването на дефекта и възобновяване на оборудването е на процедура невиждана, неповторимо изпълнена интервенция под управлението на екипа на ВЕЦ-а с присъединяване
на професионални алпинисти и компания, която се занимава с превозване на такива ексцентрични обекти...И да прикани депутатите от " Да България ", които по този начин доста неуважително се изказваха, че тук било изоставено, никаква поддръжка и това било резултат от повредата, ги приканвам обществено да се извинят на сътрудниците от енергетиката, тъй като както виждате тука всичко е като аптека ", съобщи Христов.

Величка Петкова/Стефан Николов

Снимки: БГНЕС

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР