Министърът на енергетиката Александър Николов обяви, че към момента няма

...
Министърът на енергетиката Александър Николов обяви, че към момента няма
Коментари Харесай

Николов: Няма нарушения в доставките на природен газ

Министърът на енергетиката Александър Николов разгласи, че все още няма нарушавания в доставките на природен газ, като разследване от почналите военни дейности сред Русия и Украйна. 

Ако това се случи, ще се следват проектите за доставки по различни канали - Южния газов кулоар за стандартен естествен таз, както и полутечен газ. Обсъждат се и дейности, в случай че се появи недостиг на горива по бензиностанциите, сподели Николов:

„ Към момента няма индикации, не съществува ясна индикация за закъснение на доставки на нефт, както на рафинерията, по този начин и на търговски принцип. Въпреки това, да, ще проведем диалог с всички корпоративни сътрудници, вероятни, и наоколо, при настъпване на сходен риск, да имаме квалифициран сюжет. Отново държа да подчертая - все още не сме получили безусловно никакви индикации за проблеми в бранша " Доставки на енергийни запаси " “.

До края на месец март ще се изплащат обезщетения поради високите цени на електрическата енергия и природният газ, реши държавното управление през днешния ден. Ще продължат да работят актуалните схеми за операторите и небитовите консуматори на ток и за битовите консуматори на природен газ.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР