Министърът на енергетиката Александър Николов обясни какво е предприел след

...
Министърът на енергетиката Александър Николов обясни какво е предприел след
Коментари Харесай

Министър Николов: Анулираме меморандума с Gemcorp

Министърът на енергетиката Александър Николов изясни какво е подхванал след решението на държавното управление да приключи нашумелия меморандум с американската компания Gemcorp.  Става дума за подписаното преди месеци " необвързващо " съглашение за възможни вложения за до 1 милиарда $ в българската енергика. Тези планове провокираха скандал поради подозрения, че зад задграничната компания прозират връзки с съветски олигарси, близки до Путин.

По тази причина в Народното събрание бе основана анкетна комисия, която да проверява подписания документ и възможните опасности за България. За през днешния ден следобяд комисията е насрочила  изслушване на премиера Кирил Петков и на енергийния министър. Оказа се, че по случая има отчет на ДАНС, който съдържа притеснителни данни. Докладът бе прегледан на закрито съвещание и наличието му е загадка. 

Пред Министерски съвет Николов е докладвал, че е изпратил съобщение до Gemcorp Holdings Ltd  за преустановяване по взаимно  единодушие на сключения на 23 март 2022 година необвързващ меморандум  от Министерството на енергетиката. Заедно с уведомлението е изпратено и в допълнение съглашение, което урежда дейталите по отношение на анулирането наа меморандума.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР