Министърът на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз Лиляна

...
Министърът на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз Лиляна
Коментари Харесай

Председателството на ЕС може да забави визитата на Путин и да предизвика задръствания в София, обяви Павлова

Министърът на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз Лиляна Павлова уточни пред Нова телевизия кои ще са местата в София, където ще има непрекъсната защита и характерно напредване на транспортни средства по време на събитието. То ще стартира при започване на 2018 година и ще продължи 6 месеца.

По думите ѝ най-вероятно ще има повече тапи в регионите към резиденция " Бояна ", НДК, двата терминала на Летище " София " и хотел " Маринела ", където ще отседнат по-голяма част от европейските политици.

Павлова посочи, че възможното посещаване на съветския президент Владимир Путин в България, което може да се състои след поканата на сътрудника му Румен Радев, надали ще бъде по време на председателството. Според нея това ще се случи в средата на годината.

Тя сподели още, че от ден на ден организации и компании са решили да станат спонсори на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Сред тях са Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), редица други работодателски организации, производители на безалкохолни питиета и вино, ИТ компании и други

Павлова дефинира като подправена вест публикуваната информация, че има проблеми със уеб страницата за събитието. Тя посочи, че той към този момент е подготвен, само че ще може да се полазва от 15 декември. Визията му ще бъде като на този на сегашния ръководител на Европейски Съюз Естония.

Според нея Консултативния съвет при президента Румен Радев не е бил проавлен, тъй като авансово се е знаело, че октомври е натоварен на срещи месец и в него имало доста съвещания на министри отвън страната. " Трябва да има по-добра съгласуваност сред институциите ", добави Павлова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР