Министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова,

...
Министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова,
Коментари Харесай

Цветна мозайка с логото на българското председателство пред НДК

Министърът на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова, кметът на София Йорданка Фандъкова и посланикът на Кралство Холандия Берендина Мария Тен Тъшър откриха цветна мозайка, изобразяваща логото на българското председателство.
 
Тя е ситуирана пред вход А6 на Националния замък на културата (НДК), откъдето в постройката влизат формалните лица по време на съвещанията, водени в България.
 
Идеята е на холандското посолство и е подкрепена от Столичната община. За реализацията ѝ са употребявани 38 000 луковици лалета и мускари, а дизайнер на мозайката е Ян Хулдемонд.
 мозайка НДК БГНЕС
Цветята бяха посадени през предишния октомври.
 
Цветята са венецът, който символизира, уповавам се, сполучливото председателство, уточни министър Павлова. Тя означи, че през първите три месеца е свършена доста работа в нелесни диспути. Пред нас са още три месеца провокации, уповавам се и те да минат в духа на партньорството, което се е получило до момента, уточни министърът.
 
Кметът на София Йорданка Фандъкова означи, че има отлично партньорство сред София и Амстердам и добави, че ще разчитат и в бъдеще на партньорската поддръжка от Холандия. По думите на Фандъкова с изключение на тази мозайка, с тяхна помощ са основани цветни фигури по целия път от летището до резиденция " Бояна ".
 мозайка НДК БГНЕС

 мозайка НДК БГНЕС
София е един от дребното европейски столици, които имат толкоз доста цветя освен в парковете и градините, само че и по улиците и булевардите, сподели тя. Ние, може би, имаме повече холандски лалета на пролет, в сравнение с самият Амстердам.
 
В изявлението си дипломат Тъшър акцентира на положителните взаимоотношения сред двете страни, изключително в интервала на подготовка на българското председателство. Тя означи, че експертът подготвил мозайката е работил в една от най-големите градини, станала знак на холандското лале - Keukenhof.
 мозайка НДК БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР