Министърът каза, че към края на миналата година са одобрени

...
Министърът каза, че към края на миналата година са одобрени
Коментари Харесай

Министър Пулев: Може да има забавяне по ПВУ, но пари ще има frognews.bg

Министърът сподели, че към края на предходната година са утвърдени всички 10 стратегии. Общият запас, който ще подкрепи стопанската система на страната, е в размер на 20 милиарда лв.. „ Министерството на нововъведенията и растежа също има стабилен принос. Успяхме с стабилно ръководство да получим утвърждение и на двете основни стратегии, ориентирани напълно към бизнеса ”, сподели още Пулев.

 

Министърът се надява от началото на февруари да може да се кандидатства за слънчеви панели. „ На публичното разискване получихме над 120 въпроса, което сподели, че има доста заинтригувани страни. Всички въпроси бяха свързани с всички практични детайли на тази процедура ”, добави той.

 

Той дефинира Плана за възобновяване и резистентност като основен финансов инструмент, само че не единственият. „ Успяхме да получим утвърждението и на двете структурни стратегии - „ Конкурентоспособност ” и „ Научни стратегии ”. Започваме стремително да отваряме ограничения и по линия на структурните фондове ”, изясни той. Като посочи, че ще обезпечат финансова инжекция в размер на 1 милиарда лв..

 

Във връзка с предоговарянето на Плана за възобновяване в частта за въглищните централи, Пулев предвижда, че това ще има резултат върху второто заплащане. „ Може да има техническо закъснение, само че пари ще има. Държавата е компактно до хората. Ще им дадем глътка въздух в изискванията на рецесии ”, заключи Пулев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР