Министърът информира, че е било намерено безжизненото тяло на турски

...
Министърът информира, че е било намерено безжизненото тяло на турски
Коментари Харесай

Наводненията и проливните дъждове в Турция взеха 9 жертви

Министърът осведоми, че е било открито безжизненото тяло на турски моряк, част от 12-членния екипаж на турски товарен транспортен съд, потопен край черноморския бряг при окръг Зонгулдак. Издирвателните и избавителните действия в региона за останалите 11 изчезнали моряци стартираха в ранните утринни часове през днешния ден с възстановяване на метеорологичните условия. Близо 800 души вземат участие в интервенцията, заяви Йерликая.

 

Останалите починали са от окръзите Зонгулдак, Батман и Диарбекир.

 

Наводненията в региона на град Ерегли в северозападния окръг Зонгулдак взеха три жертви, откакто автомобилът им бил отвеян от водата, а четирима изгубиха живота си в Батман, Югоизточна Турция. Наводненията са лишили живота и на един човек в югоизточния окръг Диарбекир, означи министърът. 

 

По думите му сега се прави оценка на вредите, като има сигнали за отнесени покриви на 57 учебни заведения и 43 къщи и офиси.

 

" До на следващия ден вечер оценяването на вредите ще бъде приключено и ще правим заплащания за подкрепяне на нашите жители чрез Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД) в петък или най-късно в събота ", добави той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР