Министър Цеков заяви, че стратегически безпорядък характеризира развитието на инфраструктурата

...
Министър Цеков заяви, че стратегически безпорядък характеризира развитието на инфраструктурата
Коментари Харесай

Ефективна ли е ТОЛ системата и изпълняваме ли национите приоритети при пътната инфраструктура?

Министър Цеков съобщи, че стратегически хаос характеризира развиването на инфраструктурата в България и разясни: " В момента по едно и също време би трябвало да строим пет или шест автомагистрали, с цел да осигурим добра съгласуваност. Имаме магистрална връзка само с Турция. Според националните ни цели би трябвало да имаме две хоризонтални и най-малко три отвесни оси (Видин-Кулата, Русе-Маказа, Дуранкулак-Малко Търново), само че действително разполагаме с пет автомагистрали в план и в градеж. Нито една рационална страна не би трябвало да възнамерява по този метод ", оповестяват от Камарата на автомобилните превозвачи в България.

Последиците от липса на съответна инфраструктура са повода за закъснялото ни икономическо развиване. Министър Цеков се обърна към участниците в V Годишна конференция на Камарата на автомобилните превозвачи в България като към работодатели и като юридически субекти, които интензивно вземат участие в развиването на стопанската система в страната ни. Заключението, че е мъчно да си транспортьор в България, не е непознато за него и той има ясна визия за положението на пътищата в страната, за неналичието на съответна съгласуваност и обмисляне, подготовка и визия за развиване на инфраструктурата.

Критиките на министър Цеков към тол системата не бяха щадящи. Той уточни прекомерността на санкциите като проблем, който би трябвало да бъде решен в незабавен порядък, тъй като с изключение на финансови загуби, той основава и условия за корупция.

“Вратите на Министерство на регионалното развитие са постоянно отворени за вас. Аз нямам претенцията, че държавната администрация може да разпознава и реши всички проблеми. Ние имаме потребност взаимно с вас да намерим работещите решения, които употребяват стопанската система, бизнеса и потребителите ", съобщи министър Цеков. Той ще продължава да инициира срещи с представителите на транспортните браншови организации, с цел да бъдат търсени решения на проблемите на тол системата, да бъдат разисквани и открити решения във връзка с ремонтите, затварянето на пътищата и опциите за различни направления, които да не блокират бизнеса и стокообмена в България и в Европа.

Министър Цеков акцентира, че този разговор е почнал мъчно, поради насъбрано неприятно завещание и бездна в връзката, само че този стадий е преодолян и в този момент работата е градивна. Първите резултати ще са забележими още другата сряда, когато би трябвало да бъде импортирано решение на Министерски съвет за смяна на цената за тол таксите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР