Министър-председателят винаги е министър-председател, а държавата се управлява от правителството.

...
Министър-председателят винаги е министър-председател, а държавата се управлява от правителството.
Коментари Харесай

Кой ще замества Борисов по време на предизборната кампания?

" Министър-председателят постоянно е министър-председател, а страната се ръководи от държавното управление. " Така министър председателят Борисов отговори на въпрос кой ще го замества по време на предизборната акция и когато се чака и той да е лидер най-малко на една листа. Борисов не пожела да дава отговор на доуточняващи въпроси.

Вицепремиерът Марияна Николова ще дава отговор за изборите стана ясно още предходната седмица, а Томислав Дончев, който го е правил по традиция до този миг, ще е лидер на листа в Габрово. Именно на въпрос дали Николова ще е министър-председател по време на предизборната акция и ще ръководи страната Бойко Борисов отговори, че тя е вицепремиер, а министър-председателят е постоянно министър-председател.

Така опциите се свеждат до Мариана Николова или външния министър Екатерина Захариева, в случай че тя не е лидер на листа. ГЕРБ си сложиха период до 2 март с реденето на листите и по този въпрос няма изясненост.

Дали ще отворят заведенията на 1 март към момента няма явен отговор. Борисов обаче се похвали, че България се оправя най-добре с рецесиите - както с корокризата, по този начин и с икономическата и мигрантската. Иначе никой не задължава да вървят в заведения.

" Ние управляваме по най-хубавия метод пандемията, това е несъмнено. С допустимо на-либералните ограничения, с доста дисциплинирано население - с маските, с дистанцията, с всичко, което прави. И с съвършени доктори, медицински сестри и лаборанти. Така че и сега ние се оправяме най-добре от всички ", разгласи министър председателят.

" Ние никого не задължаваме нито да върви в ресторанта, нито в мола, нито в магазина. Българите към този момент са извънредно добре осведомени и за броя на заболелите, и за броя на умрелите, и за имунизациите, и какво става по света. Сиреч - правото на персонален избор ", разяснява министър-председателят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР