Министър-председателят става вреден за България с непредсказуемото си поведение. Това

...
Министър-председателят става вреден за България с непредсказуемото си поведение. Това
Коментари Харесай

Румен Петков: Премиерът става вреден за България

Министър-председателят става нездравословен за България с непредсказуемото си държание. Това сподели водачът на АБВ Румен Петков на конференция в Силистра, оповестиха от пресцентъра на партията.

„ Първо, отношението и позицията на България по Шенгенското пространство. Министър-председателят става нездравословен за България с непредсказуемото си държание и с непрекъснатите обрати. И в това Народно заседание като обща позиция беше възприето, че имаме две стратегически външнополитически задания, участие в Шенгенското пространство и второ еврозоната Още тогава ние от АБВ предупредихме, че напирането за участие в Шенгенското пространство, ще ни докара повече въпроси и главоболия, в сравнение с политическо самопризнание и престиж, съобщи водачът на АБВ.

" Вие знаете, че Дъблинското съглашение в действителност планува мигрантите да бъдат връщани в първата страна на Европейски Съюз, през която са влезнали. Това изправя България пред доста съществени закани с влизането ни в Шенген. Ние ще станем Гърция по две. Докато при Гърция има запаси, териториални, островни благоприятни условия, при нас нещата не стоят по този начин. Затова тогава ние от АБВ предупредихме, че би трябвало да бъдем извънредно деликатни, с цел да може да отговорим на потребностите на нашето общество и страна. От друга страна го споделям с болежка - не може при започване на мандата на това Народно заседание да се разгласи стратегическата задача влизане в Шенгенското пространство и в средата на мандата да се каже: „ Ние в този момент не желаеме да влизаме, защото… “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР