Министър-председателят проведе видеоконферентна среща с лидерите на водещите еврейски организации

...
Министър-председателят проведе видеоконферентна среща с лидерите на водещите еврейски организации
Коментари Харесай

Борисов: Разчитаме на подкрепата на американските еврейски организации

Министър-председателят организира видеоконферентна среща с водачите на водещите еврейски организации в Съединени американски щати, която се състоя в границите на 75-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации. Във фокуса на диалога бяха споделеният дневен ред на стратегическото партньорство сред България и Съединени американски щати, битката с антисемитизма, българо-израелският разговор, както и основната роля на Организация на обединените нации за интернационалния мир и сигурност, оповестиха от държавната пресслужба.
„ България и Съединени американски щати са съдружници и стратегически сътрудници. Взаимодействието сред двете страни е изключително необятно с наклонност за по-нататъшно задълбочаване както на двустранна основа, по този начин и в границите на НАТО и на съдействието сред Европейски Съюз и Съединени американски щати “, съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на онлайн среща. Той посочи, че очебийно околните връзки на страната ни с американските еврейски организации са водеща насочна точка за поощряване на двустранния разговор сред София и Вашингтон, както и на практическото съдействие сред България и Израел. „ Вие сте мощен съдружник на Съединени американски щати “ – с тези думи пък се обърнаха представителите на водещите еврейски организации в Съединени американски щати към българския министър-председател.
 Борисов към лекарите: Вие сте най-важната опора на хората сега Борисов към лекарите: Вие сте най-важната опора на хората сега
Премиерът Бойко Борисов поздрави българските лекари за професионалния им празник и акцентира, че в никакъв случай до момента България не е била изправ...
Премиерът Борисов даде висока оценка на Стратегическия разговор България-САЩ, чиято първа сесия се състоя на 8 януари 2020 година в София. По думите му по този начин се отваря нова глава и по-високо равнище на съдействие в предпочитаните области от съвместен интерес като сигурността и защитата, енергетиката, търговията и стопанската система. „ Разчитаме на поддръжката на американските еврейски организации за усилване на двустранното търговско-икономическо съдействие и за привличането на нови директни американски вложения в България “, акцентира министър-председателят Борисов. Според него забележителен капацитет за нови двустранни връзки е налице във високотехнологичните браншове като осведомителните и информационните технологии, аутсорсинга, машиностроенето и електрониката.
„ Пандемията от COVID-19 онагледи какъв брой решаващи и нужни са нашите двустранни и многостранни трансатлантически старания и взаимност в името на груповото здраве, разцвет и сигурност “, добави министър председателят Борисов. Той изрази признателност за цялостната американска поддръжка под формата на редица начинания в интерес на напъните на България да се опълчи на разпространяването на заболяването.
В хода на диалога министър-председателят Бойко Борисов показа загрижеността на международната еврейска и интернационална общности по отношение на растящия антисемитизъм и всички форми на фанатизъм. „ Осъждаме всеки опит от страна на лица с екстремистки визии да манипулират публичното мнение и да насаждат ненавист, възползвайки се от страха и възприятието за неустановеност, провокирани от пандемията “, означи министър председателят Борисов. Той добави, че българските институции и еврейската общественост в страната ни не престават да наблюдават деликатно за появяването на онлайн материали с антисемитска устременост и да реагират съответно и навреме.
„ Правителство ще продължи да основава нужните условия и политики за среда, свободна от всички форми на дискриминация, в това число като работи взаимно с Европейски Съюз и интернационалните организации, които високо ценят приноса на страната ни в битката с тези общи провокации “, сподели още Бойко Борисов.
 Борисов от кравеферма: Навремето с Белчо и Сивушка са орали, а в този момент какви неща има (ВИДЕО) Борисов от кравеферма: Навремето с Белчо и Сивушка са орали, а в този момент какви неща има (ВИДЕО)
" Представи си ги тези хора преди време с Белчо и Сивушка по какъв начин са орали браздата, а гледай в този момент какви неща има ", разяснява министър председателят Бойко...
В рамките на онлайн срещата министър председателят посочи също голямото значение, което България отдава на връзките си с Държавата Израел както в двустранен проект, по този начин и от позиция на мирния развой в Близкия изток. Доказателство за това е политическият разговор на високо ниво - израелският министър-председател Бенямин Нетаняху бе на посещаване във Варна през ноември 2018 година, а министър председателят Бойко Борисов реализира две визити в Израел - надлежно през юни и септември 2018 година Борисов и Нетаняху организираха също няколко телефонни диалози т.г. във връзка обмяна на опит и потвърдили своята успеваемост ограничения в борбата с COVID-19.
„ Тази година означаваме 30-годишнина от възобновяването на българо-израелските дипломатическите връзки. Потвърждаваме желанието си и отсега нататък съдействието ни с Държавата Израел, която за нас е основен сътрудник, да продължи да се развива и да се задълбочава “, сподели още министър председателят Борисов пред американските еврейски организации.
Във видеосрещата участваха водачите на Конференцията на президентите на главните американски еврейски организации, Американския еврейски комитет, Лигата против поругаването, Б’ней Б’рит Интернешънъл, Националната коалиция в поддръжка на евразийското еврейство, Световния еврейски конгрес, Световната еврейска организация за реставрация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР