Министър-председателят Николай Денков коментира изявлението на президента Радев, че искането

...
Министър-председателят Николай Денков коментира изявлението на президента Радев, че искането
Коментари Харесай

Денков направи Радев на салата и му зададе важни питания

Министър-председателят Николай Денков разяснява изказването на президента Радев, че настояването на оставката на ръководителя на ДАНС е опит за преодоляване на службите.

При завръщането си от Израел министър председателят съобщи:

" По отношение на мненията на президента дано да погледнем обстоятелствата.

Първият факт е, че всички ръководители на служби през днешния ден са назначени еднолично от президента посредством неговите служебни държавни управления. Така че, в случай че ще използваме термини като преодоляване на службите, единственият, който може да е овладял службите през днешния ден, е президентът.

Втори факт – до момента в никакъв случай не съм изискал да се смени някой от ръководителите на службите, тъй като нямаше причина. Но през днешния ден има.

Първият тур на изборите протече без машини. Това има своите последици, свързани с понижаване на доверието в изборния развой и с извънредно огромен брой невалидни бюлетини поради това, че няма машини и това се дължи главно на дейностите на един заместник-председател в ДАНС.

Трети факт – сега има опит да се трансферира цялата отговорност, виновност за премахването на машините към заместник-министъра на електронното ръководство.Но, в случай че погледнете справката, направена от ДАНС, там написа, че този заместник-министър е основал предпоставки да зародят опасности за по-голямо съмнение към машините. Нека да погледнем какво е направил заместник-председателят на ДАНС. Той употребява тази причина, с цел да сътвори такава осведомителна акция, че машините да отпаднат от първия тур.

Как го направи? - По два метода. Първият е, че написа информация, която съдържа погрешни и манипулативни изказвания и второ, тази информация не я класифицира, което е нарушаване на Закона за класифицираната информация и я изпрати по този начин, че та да стане притежание на доста хора. "

Според Денков верният метод е бил заместник-председателят на ДАНС да ревизира информацията и да я изпрати единствено на хората, които могат да вземат решение дали тя да бъде публикувана в необятен формат.

" Това не е направено и тука виновността е на този заместник-председател на ДАНС ", добави той.

" Искам да попитам президента, откакто заместник-председателя на ДАНС непосредствено с тези си дейности заплаши националната сигурност - тъй като проблеми с изборите значи да застрашиш националната сигурност и ръководителят на ДАНС пази тези дейности, аз оттук насетне запитвам по какъв начин ще работим с това управление на ДАНС, което заплашва националната сигурност. И запитвам президента подготвен ли е оттук насетне всякога, когато възникне някакъв проблем с националната сигурност, да поеме отговорността за този проблем ", сподели Николай Денков и подсети, че съгласно ДИКСИ заместник-председателят на ДАНС е нарушил Закона за класифицираната информация.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР