Министър-председателят на Япония Шиндзо Абе заяви днес, че страната още

...
Министър-председателят на Япония Шиндзо Абе заяви днес, че страната още
Коментари Харесай

Япония засега няма да въвежда извънредно положение заради коронавируса

Министър-председателят на Япония Шиндзо Абе съобщи през днешния ден, че страната още не е достигнала точката, в която поради ковид да бъде оповестено изключително състояние, каквото бе въведено в Съединени американски щати и някои европейски страни, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Той означи, че на глава от население броят на инфектираните са доста по-малко спрямо други страни. По думите му ситуацията е изменчиво и Япония остава нащрек. " В момента нямаме обстановка, която изисква изключително състояние ", сподели Абе.

Японският парламент е приел краткотраен закон, която разрешава на премиера да постанова изключително състояние като мярка против разпространението на болестта. По данни от през вчерашния ден в Япония има има 1413 регистрирани случая на ковид, в това число 697 от круизния транспортен съд " Даймънд принсес ", подложен под карантина край Йокохама. Починалите са 28, измежду които 7 пасажери от кораба, съобщи Ройтерс.

На конференция през днешния ден Абе за следващ път сподели, че Олимпийските игри в Токио ще се състоят по проект през лятото, добави ТАСС. " Продължаваме тясното съдействие с Международния олимпийски комитет, ориентирано към превъзмогването на проблемите с разпространяването на ковид и провеждането на Олимпиадата в период ", сподели той.

Олимпиадата в Токио би трябвало да се състои от 24 юли до 9 август, а Параолимпийските игри - от 25 август до 6 септември, уточни ТАСС. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР