Министър-председателят на Великобритания, лидерът на опозицията и обикновени граждани ръкопляскаха

...
Министър-председателят на Великобритания, лидерът на опозицията и обикновени граждани ръкопляскаха
Коментари Харесай

Аплодисменти в знак на почит към покойния сър Том Мур

Министър-председателят на Англия, водачът на опозицията и елементарни жители ръкопляскаха през вчерашния ден в продължение на минута в чест на ветерана от Втората международна война сър Том Мур, съобщи Агенция Франс Прес.

Мур, който умря на 100-годишна възраст, се трансформира в воин по време на първата карантина напролет, откакто събра рекордна сума за хората на първа линия в битката против ковид.

Премиерът Борис Джонсън излезе пред резиденцията си на Даунинг стрийт 10 с приятелката си Кари Саймъндс, с цел да уважи паметта на столетника, като го приветстваха в продължение на минута, отбелязва Българска телеграфна агенция.

„ Тази вечер отдадохме респект на капитан сър Том Мур и на работещите в здравния бранш, за които той събра средства “, сподели Джонсън в Туитър.

Много британци извършиха апела на премиера и излязоха пред домовете си, с цел да създадат същото. В акцията се включи и водачът на опозиционната Лейбъристка партия Киър Стармър.

Мур умря във вторник, откакто бе признат в болница с COVID-19.

През април предходната година капитан Том Мур се трансформира в народен воин и ентусиазъм за британците, откакто във връзка стотния си рожден ден реши да събере скромните 1000 английски лири за медиците на първа линия против COVID-19, само че вместо това събра над 32 милиона английски лири в интерес на Националната здравна работа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР