Министър-председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски в телефонен разговор

...
Министър-председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски в телефонен разговор
Коментари Харесай

Ковачевски към Зеленски: Северна Македония ще продължи да помага на Украйна

Министър-председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски в телефонен диалог през днешния ден с президента на Украйна Володимир Зеленски изрази поддръжката на Скопие за украинския народ в бруталната, неоправдана и непредизвикана военна експанзия от страна на Русия против Украйна, заяви държавното управление на Република Северна Македония, представено от МИА.

 

„ Войната, която провокира Русия преди съвсем година, е жестоко нарушаване на интернационалното право и Устава на Организация на обединените нации. Украйна е самостоятелна и суверенна страна със лична териториална целокупност. Агресията на Русия би трябвало да бъде наказана по най-категоричния вероятен метод, тъй като като се изключи че нарушава нормите, тя предизвиква също човешко страдалчество, като в същото време визира международната стопанска система “, е изтъкнал в диалога Ковачевски.
 
Зеленски и Ковачевски са разискали също по този начин поддръжката и помощта, която Република Северна Македония оказва на Украйна, се добавя в прессъобщението, представено от Българска телеграфна агенция.

 

Президентът Зеленски изразил благодарността си към македонския народ за оказваната поддръжка и помощ.

 

В диалога е маркирано, че Република Северна Македония като член на НАТО ще продължи да оказва помощ на Украйна по всички вероятни способи.

 

Разговорите са засегнали и протичащото се на фронта, както и ролята на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) в приноса за преустановяване на войната. Ковачевски показал, че в качеството си на министър-председател на страната, която тази година ръководи ОССЕ, ще посети Украйна.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР