Министър-председателят на Нова Зеландия Джасинда Ардърн обяви изненадващо, че се

...
Министър-председателят на Нова Зеландия Джасинда Ардърн обяви изненадващо, че се
Коментари Харесай

Премиерът на Нова Зеландия подаде изненадващо оставка

Министър-председателят на Нова Зеландия Джасинда Ардърн разгласи изненадващо, че се отдръпва. Като причина за решението си тя уточни, че след шестте години на поста се усеща изтощена.

Избрана за министър председател през 2017 година на 37-годишна възраст, Ардърн е една от най-младите дами, заставали отпред на държавно управление в света. Тя е и едвам втората, която става майка, до момента в който към момента заема поста.

„ Днес разгласявам, че няма да се кандидатирам за преизбиране, и че мандатът ми като министър-председател ще завърши не по-късно от 7 февруари. Знам какво изисква тази работа и знам, че към този момент нямам задоволително в резервоара, с цел да я правя. Знам, че ще има доста полемики по-късно решение за това каква е по този начин наречената същинска причина. Мога да ви кажа, че тя е това, което споделям през днешния ден. Единственият забавен ъгъл, който ще откриете, е, че след шест години на огромни провокации, аз съм човек. Политиците са хора. Даваме всичко, което можем, до момента в който можем и в един миг идва време. И за мен е време ”, призна Ардърн.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР