Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху заяви днес, че израелската армия

...
Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху заяви днес, че израелската армия
Коментари Харесай

Израел: Лидерът на Хамас в Газа е блокиран в бункера си

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху съобщи през днешния ден, че израелската войска е обкръжила град Газа и организира интервенции във вътрешността му, напирайки да увенчае едномесечното си нахлуване против укрепленията на радикалното палестинско придвижване " Хамас ", съобщи Ройтерс. Министърът на защитата на Израел удостовери, че водачът на " Хамас "  Яхия Синвар е " изолиран " в бункера си, написа Daily mail.

В телевизионно послание към нацията министър председателят сподели, че няма да има преустановяване на огъня, нито доставка на гориво за линията Газа, преди ислямистката формация " Хамас " да освободи отвлечените от Израел заложници. Нетаняху насочи наново апела към цивилните палестинци в анклава да се придвижат на юг от река Газа за тяхна лична сигурност.

" Ние няма да спрем ", съобщи министър-председателят, представен от Ройтерс.

Израелската войска прави интервенции надълбоко навътре в град Газа, бастиона на " Хамас ", удостовери през днешния ден министърът на защитата на Израел Йоав Галант на конференция, която също бе с телевизионно лъчение. Той означи, че Израел няма предпочитание да управлява палестинския анклав след края на войната.

" Въоръжените сили на Израел са в сърцето на град Газа. Те настъпиха и от север, и от юг. Щурмът им бе с цялостно координиране сред сухопътни, въздушни и морски сили ", сподели Галант. " Действията се правят от всички направления, с присъединяване на пехота, бронирани машини, танкове и сапьори, а задачата е една - терористите от " Хамас " в Газа с тяхната инфраструктура, техните командни центрове, техните бункери, техните телефонни централи. Войските ни стягат обръча към град Газа ", разгласи израелският министър на защитата и добави, че водачът на " Хамас " в Газа Яхия Синуар сега е блокиран в бункера си.

Галант разказа град Газа като " най-голямата терористична база, изграждана от човешка ръка ". Той уточни, че под града има километрични тунели, които минават под учебни заведения и лечебни заведения и в които са ситуирани оръжейни хранилища, телефонни централи и бомбоубежища за бойците.

Запитан за вижданията за ръководството на линията Газа след края на войната, Галант отговори: " Аз мога да ви кажа кой няма да ръководи. Няма да е " Хамас ", няма да е и Израел. Всичко друго е допустимо ". Той се причисли към апела към цивилните палестинци да се придвижват към южната част на анклава, с цел да спасят живота си.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР