Министър-председателят на Италия Джузепе Конте обеща да „революционизира“ страната и

...
Министър-председателят на Италия Джузепе Конте обеща да „революционизира“ страната и
Коментари Харесай

Конте обеща все пак да се споразумее с ЕС

Министър-председателят на Италия Джузепе Конте даде обещание да „ революционизира “ страната и въпреки всичко да реализира съглашение с Европейската комисия за бюджета на страната през 2019 година. Това написа изданието Politico, представено от " Фокус ".

Премиерът изрази увереността си за бюджетната договорка преди Европейския съвет за Brexit в Брюксел, където политиците дойдоха да подпишат проектодоговора за излизане на Англия от Съюза.

„ Сигурни сме, че можем да приключим процеса, тъй че и двете страни да са удовлетворени “, съобщи Конте. „ През тези пет месеца ние революционизираме страната и ще продължим да го вършим “.

Изданието напомня, че Конте е бил в Брюксел в събота, с цел да разиска бюджетните проекти на Италия, които включват скъпи начинания, за каквито ги дефинира про-брюкселската медия, като включването на плосък налог и базов приход за бедните, на вечеря с ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер.

Politico напомня, че в сряда Комисията е оповестила, че Рим би трябвало да бъде осъден за това, че не извършва нарежданията на Брюксел и против нея да бъде отворен дисциплинарен развой, който може да докара до финансови санкции в размер от 0,5% на италианския БВП (БВП), което значи жестоко към?9 милиарда, в случай че бюджетът не бъде изменен.

Въпреки търканията, Конте съобщи пред публицистите, че „ има добра атмосфера “ и „ взаимно доверие “ сред Италия и Съюза.

Премиерът обаче настоя, че всевъзможни промени в проектобюджета на страната ще би трябвало да са в сходство „ с направените от нас обещания “ към гласоподавателите.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР