Министър-председателят на Холандия Марк Рюте даде висока оценка за положените

...
Министър-председателят на Холандия Марк Рюте даде висока оценка за положените
Коментари Харесай

Марк Рюте ни похвали: България е на прав път

Министър-председателят на Холандия Марк Рюте даде висока оценка за положените старания и триумфите от страна на българското държавно управление в битката с контрабандата и корупцията и увери премиера Бойко Борисов, че България е на прав път, оповестиха от пресцентъра на Министерски съвет.

По време на двустранната им среща, извършена в Талин преди началото на Срещата на върха в региона на цифровите технологии, Борисов срещна своя сътрудник с квалифицирания от кабинета антикорупционен закон, както и с резултатите от взаимните дейности на правоохранителните органи, приходните организации и прокуратурата за секване на контрабандните канали и групи, ощетяващи освен българската стопанска система, само че и стопанските системи на страните от Европейския съюз. Той даде образец с оповестеното преди дни проучване на противозаконната търговия с цигари, което сочи рекордно ниско равнище за България от 7 %. По този индикатор страната ни се подрежда на осмо място в Европейски Съюз, като изпреварва страни като Франция, Англия, Германия, Холандия.

Борисов: По критерии България е най-надеждната граница на Шенген

Борисов срещна Рюте с подхванатите ограничения за запазване на външната граница на Европейския съюз , както и настоящо положение на миграционния напън. Той напомни високите оценки, получени за защитата на границата от институциите на Европейски Съюз и държавните ръководители, посетили страната ни.
 Бойко Борисов Марк Рюте Пресцентърът на Министерски съвет
Министър-председателят Бойко Борисов беше безапелационен, че България покрива критериите за приемане в " чакалнята " на Еврозоната и Шенгенското пространство и ще продължи всекидневно с дейностите си да убеждава своите европейски сътрудници в това.

По време на срещата си с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в Талин българският министър председател разяснява, че ще „ разчитаме на поддръжката на Европейската комисия и на Вашите препоръки по време на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз “, оповестиха от пресслужбата на Министерски съвет.
 Бойко Борисов Юнкер Пресцентърът на Министерски съвет
Според българския министър председател през шестте месеца на нашето председателство могат да бъдат прегледани тематики с огромно бъдеще, в случай че страната ни съумее да ги сложи вярно.

Премиерът означи, че е показателна поддръжката, която България получава за самодейността си да провежда Среща на върха на водачите от Европейски Съюз на тематика " Западни Балкани " в София.  
#TallinnDigitalSummit #estonia #boykoborissov

A post shared by Boyko Borissov (@boyko.borissov) on Sep 29, 2017 at 4:44am PDT

Бойко Борисов в Естония: България не е риск за еврозоната

Премиерът Борисов благодари за думите на Юнкер , че България е образец за подражателство - с нейната финансова и икономическа непоклатимост и сигурни граници. Той добави, че е удовлетворен от визитите на европейските водачи у нас, които след това могат да споделят със своите сътрудници какво са видели и по какъв начин се оправяме. Това по думите му оказва помощ да се разсеят всевъзможни подозрения по отношение на готовността на страната ни за Шенген и еврозоната .

Премиерът Бойко Борисов подчертава още върху финансовите индикатори на страната ни, ниската безработица, битката против контрабандата и ограниченията на държавното управление за унищожаване на повече административни тежести за жителите и бизнеса.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР