Министър-председателят на Естония Кая Калас заяви, че трябва да се

...
Министър-председателят на Естония Кая Калас заяви, че трябва да се
Коментари Харесай

Естония иска забрана за руските туристи да посещават Европа

Министър-председателят на Естония Кая Калас съобщи, че би трябвало да се постави завършек на туристическите пътувания на руснаци към Европа. Тя написа това на страницата си в Twitter.

" Спрете да издавате туристически визи на руснаци. Посещението на Европа е привилегия, а не човешко право. Въздушните пътувания от Русия са спрени. Това значи, че до момента в който страните от Шенгенското пространство издават визи, съседите на Русия поемат тежестта (единствените точки за достъп са Финландия, Естония и Латвия). Сега е моментът да се постави завършек на туризма от Русия ", акцентира Калас.

На предлагането на Естония беше отговорено и в Киев. По-специално, ръководителят на канцеларията на президента на Украйна Андрий Ермак се съгласи с премиера на прибалтийската република и съобщи, че е належащо Русия да се върне в Съюз на съветските социалистически републики, който толкоз доста ѝ липсва.

" Министър-председателят на Естония Кая Калас прикани за прекъсване на издаването на туристически визи за руснаци за пътешестване в Европейски Съюз. Защото визитата на Европа е привилегия, а не човешко право. Русия ще бъде изолирана. Ние, дружно с нашите съдружници, ще създадем всичко за това. Искахте Съветски съюз? Ще имате Съветски съюз ", написа Ермак в " Телеграм ".

В изявление за The Washington Post украинският президент Володимир Зеленски прикани Запада да забрани влизането на всички съветски туристи. Той изрази мнение, че към този момент наложените на Русия наказания са " слаби " в съпоставяне със затварянето на границите за съветски жители за една година и цялостното ембарго върху закупуването на съветски енергийни запаси.

На 5 август Асоциацията на туроператорите на Русия заяви, че България стопира издаването на туристически визи и визи за притежатели на недвижими парцели на руснаци за неустановен интервал от време. Твърди се, че повода за това решение е експулсирането на 14 български дипломати от Русия. На 6 август, обаче, българското външно министерство съобщи, че не е спряло издаването на визи за руснаци. Процесът на издаване на визи се бави заради редуциране на техническия личен състав.

По-рано съветското външно министерство разгласи 14 чиновници на българското посолство в Москва за личност нон грата. Министерството съобщи, че това е в отговор на сходно решение на България против съветски дипломати.

На 28 юни България разгласи експулсирането на 70 дипломати и членове на техническия личен състав на съветското посолство. Руските управляващи оповестиха, че работата на посолството и генералните консулства сега е " на практика парализирана ".

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР