Министър-председателят на България Бойко Борисов заяви при посещението си в

...
Министър-председателят на България Бойко Борисов заяви при посещението си в
Коментари Харесай

Борисов обяви нещо много важно: Обмисляме да направим безплатна храната в

Министър-председателят на България Бойко Борисов съобщи при визитата си в ремонтираната детска градина в гр. Сливен, че храната в детските градини може и да стане безвъзмездна, написа " Мениджър Нюз ".

``
реклама

„ Обмисляме да създадем и безвъзмездна храна за детските градини “, добави още министър председателят Борисов пред учителите в детското образователно заведение. От управлението на детската градина разясниха, че заведението не е ремонтирано от 30 години. Те показаха задоволството си пред премиера от обновяването на постройката.

Същевременно министър председателят попита министъра на образованието и науката Красимир Вълчев за какво Сливен е региона с най-голям % с рисковите групи деца, които отпадат от просветителната система. 

Според Вълчев аргументите са доста - поради високия дял на малцинства в популацията, както и напускането на учители от системата. Красимир Вълчев увери, че се извършат усилени ограничения, с цел да се прекрати този развой. „ 40 хиляди деца, които в никакъв случай не са ходили на учебно заведение, ги вкарахме в класната стая. Като няма обучение какъв да стане – или обществено слаб или апаш - едно от двете “, добави министър-председателят. 

„ Пари за обучение не би трябвало да се пестят “, съобщи премиера Бойко Борисов, който посети и селскостопанска гимназия в Нова Загора.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР