Министър-председателят на Албания Еди Рама свика правителството си на спешна

...
Министър-председателят на Албания Еди Рама свика правителството си на спешна
Коментари Харесай

Обявявиха извънредно положение в Албания

Министър-председателят на Албания Еди Рама свика държавното управление си на незабавна среща в утринните часове на деня, след която разгласи въвеждането на изключително състояние в страната по отношение на опустошителното земетресение от 6,4 по скалата на Рихтер, записано в ранните часове на вторник, оповестява електронното издание на прищинския ежедневник Koha Ditore, съобщи Агенция " Фокус ".

„ Днес ще обявим изключително състояние въз основа на Конституцията и съответното законодателство. Предвид естеството на казуса и обстановката, това ще бъде изключително състояние по периметъра на двата най-засегнати региона - Дуръс и Тирана. Извънредното състояние не е просто въпрос на финанси, а серия от ограничения. То ще значи приемането или основаването на ново равнище на ръководство на обстановката за интервал от 30 дни “, разясни Рама.

Към сегашния миг е доказано за 24 починали, 657 ранени и 45 избавени.

„ Земетресението е предизвикателство за нашето общество, за страната ни, за нашето държавно управление и за нацията ни като цяло. Без да пресилвам, би трябвало да подчертая през цялото време незабавния и забележителен отговор на целия Министерски съвет, а също и на органите за гражданска помощ, на държавната полиция, въоръжените сили и на националните служби за изключителни обстановки. Това беше един от най-мрачните моменти в нашия живот. Може да се каже, че всички хора в униформа на албанската страна са свършили героична работа “, увери Рама.

След това той изрази признателност, почитание и признателност към всички военнослужещи, участващи в интервенцията по търсене и избавяне на оживели, които рискуваха живота си, с цел да спасят животи.

Албанският министър председател благодари и на страните, които показаха взаимност към Тирана в сложния за нея миг. „ Впечатляваща взаимност в цялостния смисъл на думата от целия ни народ и от приятелите и сътрудниците на страната ни. Трябва да изразя безгранична признателност за в действителност надълбоко успокояващите реакции на посолствата на Съединени американски щати и Европейски Съюз “, приключи Рама.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР