Министър-председателят Кирил Петков заминава на официално посещение в Република Сърбия

...
Министър-председателят Кирил Петков заминава на официално посещение в Република Сърбия
Коментари Харесай

Кирил Петков заминава на официално посещение в Сърбия

Министър-председателят Кирил Петков отпътува на публично посещаване в Република Сърбия по покана на сръбския министър председател Ана Бърнабич, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет. Във водената от премиера Кирил Петков делегация са министърът на енергетиката Александър Николов, началникът на политическия кабинет на премиера, Лена Бориславова, и зам.-министърът на външните работи Васил Георгиев.
Кирил Пеков и сръбският президент Александър Вучич
 
В рамките на визитата българският министър председател ще организира среща на четири очи с министър-председателя на Сърбия Ана Бърнабич, след което се планува пленарно съвещание на двете публични делегации. В Белград министър председателят Кирил Петков ще бъде признат от сръбския президент Александър Вучич и ще се срещне също по този начин с ръководителя на Народната скупщина на Сърбия Ивица Дачич. 
 
Във фокуса на диалозите ще са тематиките за европейската интеграция на Сърбия и района на Западните Балкани, двустранните връзки, енергийното съдействие, инфраструктурата и икономическите въпроси от общ интерес.
 
Във водената от премиера Кирил Петков делегация са министърът на енергетиката Александър Николов, началникът на политическия кабинет на министър-председателя Лена Бориславова и заместник-министърът на външните работи Васил Георгиев. В рамките на визитата министър Александър Николов ще има среща със сръбския вицепремиер и министър на минното дело и енергетиката Зорана Михайлович.
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР