Министър-председателят Кирил Петков пристигна в румънската столица Букурещ. Той беше

...
Министър-председателят Кирил Петков пристигна в румънската столица Букурещ. Той беше
Коментари Харесай

Премиерът Кирил Петков пристигна в Букурещ

Министър-председателят Кирил Петков дойде в румънската столица Букурещ. Той беше посрещнат от румънския си сътрудник Николае Чука.

От пресцентъра на Министерския съвет изпратиха фрагменти от подписването на Споразумението сред държавното управление на Република България и държавното управление на Румъния за откриването на българо-румънска граница на граничен контролно-пропускателен пункт Русе – Гюргево – ферибот.

Акценти в диалозите на премиера в Букурещ сазадълбочаване на двустранните връзки, районното съдействие, реализацията на инфраструктурни и енергийни планове, които ще са в интерес на свързаността и сигурността в района, в това число в подтекста на войната в Украйна.

В делегацията вземат участие и вицепремиерите Асен Василев и Борислав Сандов, министърът на защитата Драгомир Заков, министърът на енергетиката Александър Николов и заместник-министърът на превоза и известията Владимир Върбанов.

Подробности за визитата на държавната делегация и публични изказвания от двете страни следете на както и във на " По света и у нас ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР