Министър-председателят Кирил Петков говори пред няколкото български медии, които са

...
Министър-председателят Кирил Петков говори пред няколкото български медии, които са
Коментари Харесай

Киро се хвали от Киев и нападна Радев: Какъв позор само! Русофил! Не разбира ситуацията

Министър-председателят Кирил Петков приказва пред няколкото български медии, които са в Киев във връзка визитата му в украинската столица и срещата с президента Волдимир Зеленски.

Пред медиите Петков направи съпоставяне на войната в Украйна с Априлското въстание. „Представете си, в случай че някой беше споделил по време на Априлското въстание: „Ами, най-добре е това въстание доста бързо да свърши, тези хора да нямат опция да се пазят, с цел да има по бързо мир.“ Това позиция ли е? Нашата история е обвързвана с образци на хора, които не са се примирили с агресор, който желае да потъпче опцията на едни хора да вършат личния си избор“, сподели Петков.

„Руският газ… аз доста съм удовлетворен, че не ни изненада вчерашната стъпка. Ние бяхме подготвени, със тактиката още февруари месец. Имахме различни източници, бяхме се договорили със прилежащите страни, имахме точните количества, а количеството в Чирен го бяхме запазили. Това, което Русия през вчерашния ден се опита да направи едностранно, да ни извие ръцете, се оказа не добре планувана тактика. Ние няма да плащаме в рубли и няма да плащаме на страни, които не са по договор“, скочи министър-председателят и даде образец с наемател (б.а наемодател), който желал да му се заплаща в друга валута и на различен човек, предава ПИК.

„В момента имаме 114 съветски дипломати като част от съветската задача – чудя се тези хора какво вършат в България. Добре би трябвало да се огледа кои са тези хора – те изгониха огромна част от нашите дипломати“, съобщи Петков, като загатна, че може би ще има още изгонени съветски дипломати.

По думите му „Възраждане“ намерено поддържат Русия и даже не се крият, а по-опасни са тези, които се крият.

„Президентът Радев няма да разясня, вчерашното му изявление беше недоумение на обстановката. Позорната част е концепцията, че най-добре да не се оказва помощ на Украйна, с цел да свърши войната по-бързо. Ние сме съгласни Русия да победи, с цел да ни се махне този проблем от войната“, проучва министър председателят думите на Радев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР