Министър-председателят Димитър Главчев ще подаде сигнал в ДАНС и прокуратурата

...
Министър-председателят Димитър Главчев ще подаде сигнал в ДАНС и прокуратурата
Коментари Харесай

Главчев дава на ДАНС и прокуратурата разрешителното за частна детска болница

Министър-председателят Димитър Главчев ще подаде сигнал в ДАНС и прокуратурата по случая с Многопрофилна болница за интензивно лекуване " Мама и Аз " в София, с цел да бъде направена цялостна инспекция на обстоятелствата и събитията, свързани с даването на позволение за създаване на лечебното заведение. Решението му е в отговор на необятния публичен отзив, обвързван с плана.

Във вторник Министерския съвет утвърди построяването на частната болница с вложител " Търговска лига ". Веднага по-късно обаче последва вълна от отрицателни реакции, в това число от президента Румен Радев, ПП-ДБ, водачът на Движение за права и свободи Делян Пеевски поради опасения, че това може да спре построяването на чаканата 46 години национална педиатрия.

В плана за частната " Мама и аз " бе планувано създаване на болница по 39 медицински специалности с 20 клиники и отделения с общо 413 кревати. В следствие обаче от здравното министерство обясниха, че в действителност е планувано там да се лекуват пациенти над 18 година и да има единствено едно педиатрично поделение с 40 кревати.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР