Министър-председателят Димитър Главчев предлага персоналният състав на служебния кабинет да

...
Министър-председателят Димитър Главчев предлага персоналният състав на служебния кабинет да
Коментари Харесай

Главчев предлага втора смяна в служебния кабинет: Георги Тахов на мястото на Кирил Вътев за земеделието и храните

Министър-председателят Димитър Главчев предлага персоналният състав на служебния кабинет да бъде изменен, като Кирил Вътев бъде освободен от поста министър на земеделието и храните и длъжността да заеме Георги Тахов, оповестиха от Министерския съвет.

В предлагането си до президента Румен Радев министър председателят Главчев показва като претекстове за промяната несправяне със служебните отговорности, вследствие на което продължава напрежението и недоволството в аграрния бранш, без да се стигне до нужните законодателни и управнически решения с нужната финансова обезпеченост, като да вземем за пример украинската помощ за земеделските стопани за 2024 година и към момента нестартиралата акция по директните заплащания, което основава съществени усложнения в бранша. Предложеният за нов длъжностен министър на земеделието и храните Георги Тахов е изпълнителен шеф на Държавен фонд " Земеделие " от две години. Преди това е работил дълги години в Национална агенция за приходите.

Вчера Главчев предложи Даниел Митов на мястото на Стефан Димитров за министър на външните работи.

Президентът Румен Радев още не се е произнесъл дали ще утвърди и първата смяна. За смени в състава на служебното държавно управление президентът би трябвало да издаде декрет.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР