Министър-председателят Димитър Главчев инициира промени в персоналния състав на служебния

...
Министър-председателят Димитър Главчев инициира промени в персоналния състав на служебния
Коментари Харесай

Външният министър оцеля само седмица

Министър-председателят Димитър Главчев инициира промени в персоналния състав на служебния кабинет, който се закле единствено преди седмица.

В предлагането до президента Румен Радев министър председателят предлага Стефан Димитров да бъде освободен като министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов.

Димитров бе извикан като дипломат в Черна гора да влезе в кабинета „ Главчев “, откакто посланикът ни във Виена пък отхвърли по персонални аргументи.

Даниел Митов е бил претендент на ГЕРБ за министър председател преди две години, само че не съумя да откри поддръжка за кабинет тогава. Митов е бил министър на външните работи – отново в длъжностен кабинет, този на Георги Близнашки, назначен от президента Росен Плевнелиев през 2014.

Политическата му кариера стартира в ДСБ, като се издига до зам.-председател, само че през 2012 я напуща и предходна в България на жителите на Меглена Кунева, И там стига до поста зам.-председател. В момента е зам.-председател на Политическа партия ГЕРБ.

Като претекстове за персоналната смяна Димитър Главчев показва нуждата от навременна и виновна съгласуваност и връзка сред членовете на кабинета, от една страна, както и със съдружниците и сътрудниците от друга.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР