Министър-председателят Димитър Главчев и правителството са в непрекъсната координация с

...
Министър-председателят Димитър Главчев и правителството са в непрекъсната координация с
Коментари Харесай

Кабинетът за ударите в Иран: Няма пряка военна опасност за България

Министър-председателят Димитър Главчев и държавното управление са в непрекъсната съгласуваност с отрасловите ведомства и службите за сигурност. Те наблюдават обстановката, като има подготвеност за евакуация на българските жители. Към момента няма директна военна заплаха за страната ни. Това обявиха в прессъобщение от Министерския съвет във връзка със обстановката в Близкия Изток.

Израелски дронове са атакували цели на територията на Иран. Медии в Техеран оповестяват, че безпилотните машини са били обезвредени от противовъздушната защита на страната. Ракети не са били включени в офанзивата.

Нападението съответствува с рождения ден на Аятолах Али Хаменей, който през днешния ден навършва 85 години. Няма информация при офанзивата да има жертви или ранени жители.

След невижданото иранско нахлуване по израелска територия в събота Тел Авив разгласи, че ще отвърне на удара по метод и във време, което реши.

Около 23 ч българско време на 13 април бяха изстреляни над 300 дрона и ракети от Иран към Израел. Причината – възмездие за нападението против консулството в Дамаск на 1 април. Тогава бяха убити високопоставени ирански военни. Няколко прилежащи страни реагираха незабавно със отбрана на небето си. В Израел прозвучаха сирени и се чуха гърмежи. Местните медии оповестиха, че това са били въздушни прехващания на дроновете с експлозиви.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР