Министър-председателят Бойко Борисов се справя добре с външната политика според

...
Министър-председателят Бойко Борисов се справя добре с външната политика според
Коментари Харесай

Борисов се справя добре с външната политика според 62% от българите

Министър-председателят Бойко Борисов се оправя добре с външната политика съгласно 62% от българите. Според тях той се оправя добре с външнополитически действия като председателството на Съвета на Европейски Съюз и дипломацията. Това сочи втората част от резултатите от експресен сондаж по настоящи тематики, извършен на 3 и 4 април измежду 801 пълнолетни българи от " Галъп интернешънъл ".

От запитаните 30% дават отговор, че са на противоположното мнение и не мислят, че Борисов води сполучлива външна политика. Останалата част от респондентите се двоумят да дадат отговор.

Българите избират уравновесена външна политика, осведомят " Галъп ".

Отношението на запитаните по отношение на договарянията на България с турския президент Реджеп Тайип Ердоган е по-скоро позитивно. 62% от респондентите одобряват, че с него е належащо да се договаря, а 33% считат, че договарянията с него са непотребни.

Повече от половината българи обаче виждат действителна заплаха от световен боен спор. 53% от интервюираните дават отговор, че виждат заплаха от световна война.

Това съставлява условно 2.9 милиона пълнолетни българи от общо към 5.5 милиона трайно живеещи в страната.

От респондентите общо 34% пък считат, че е по-скоро евентуално (28%) или е доста евентуално (6%) в идващите няколко години някоя от световните нуклеарни сили фактически да употребява нуклеарно оръжие.

Повечето интервюирани обаче не чакат нуклеарен спор. Общо 63% споделят, че това е малко евентуално или и е изключено. Останалите респонденти се двоумят. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР