Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на областния управител на Бургас Вълчо

...
Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на областния управител на Бургас Вълчо
Коментари Харесай

Борисов разпореди на областния управител на Бургас да спре решението за Силистар


Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на регионалния шеф на Бургас Вълчо Чолаков да предприеме всички законови ограничения, с цел да спре осъществяването на решението на Общинския съвет-Царево по отношение на проблема "Силистар ".

Областният шеф ще упражни своите пълномощия за надзор по правомерност на решението след постъпване на протокола от съвещанието в Областна администрация.

Ще бъде преценена опцията за връщане или оборване пред съда на решението. Разглежда се и алтернативата да бъде сигнализирана Окръжна прокуратура.

Припомняме, в петък (24 август) вечерта от Политическа партия ГЕРБ осведомиха, че министър председателят Бойко Борисов в качеството си на политически водач на ГЕРБ, е наредил на кметана Царево Георги Лапчев да задържи и да не извършва решението на Общински съвет - Царево по проблема "Силистар ".

В петък денем по време на изключително съвещание на общинския съвет в Царево бе призната от общинските съветници от ГЕРБ докладна на Лапчев, съгласно която може да се позволи строителство в предпазена зона "Силистар ". Информацията бе отречена от Лапчев.

Припомняме, кметът на Царево дефинира като "безпрецедентна поредност от подправени вести и аз съм тук, с цел да опровергая всяка една от тях. Първо, не съм подписвал никаква заповед за одобрение на Подробен устройствен план. Това е неистина. Ако има такава заповед, то дано някой да я извади и да ми я покаже ".

Според него, приемането на предлагането на вложителя за Подробен устройствен план е единственият метод, с цел да се реши дългогодишният проблем с частната отсечкав общинския път, която всяко лято провокира проблеми с достъпа до плажа.

Лапчев отхвърля обвинявания, че по този начин се позволява строителство в парцела.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР