Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонни разговори с премиерите на Украйна

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонни разговори с премиерите на Украйна
Коментари Харесай

Премиерите на Украйна и Полша поздравиха Борисов за националния ни празник

Министър-председателят Бойко Борисов организира телефонни диалози с министър председателите на Украйна и на Полша Володимир Гройсман и Матеуш Моравецки. В тях Борисов изрече благодарност за присъединяване на украинци и поляци във войната за българското избавление през 1877-1878 година Това оповестиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Гройсман и Моравецки поздравиха българския си сътрудник по случай националния празник на страната ни и пожелаха триумф и благополучие на българите.

Полският министър председател означи, че и неговият народ отбелязва през днешния ден празника във Варшава. „ За нас българското избавление и борбите, в които са взели участие нашите бойци, са извънредно значими. Нашите нации постоянно са си помагали и подкрепяли в сложни времена “, сподели Моравецки. Той благодари на българския министър председател за дейната работа на България по време на председателството на Съвета на Европейски Съюз и сподели, че разчита на него за поддържането на градивния разговор по тематиките от европейския дневен ред, изключително за взимане под внимание на позицията на страните от Централна и Източна Европа при идните договаряния за европейския бюджет.

Украинският министър председател увери Бойко Борисов, че доставките на директен газ, които минават през Украйна, не са застрашени и потокът продължава да бъде постоянен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР