Министър-председателят Бойко Борисов посети стадионите на Локомотив“ и Ботев“ в

...
Министър-председателят Бойко Борисов посети стадионите на Локомотив“ и Ботев“ в
Коментари Харесай

Борисов обиколи стадиони и училища в Пловдив, за които държавата ще дава пари

Министър-председателят Бойко Борисов посети стадионите на „ Локомотив “ и „ Ботев “ в Пловдив, за чиито ремонт, създаване и възобновяване Министерският съвет тази седмица отпусна 37 млн. лева по бюджета на общината. „ Това, което сте ми желали - 12 милиона, финансовият министър и спортният министър са го подсигурили. Средствата би трябвало да са пристигнали към този момент в кметството. Общинските съветници и кметът да задействат процедурите оптимално бързо “, съобщи министър председателят Борисов по време на огледа на стадиона на „ Локомотив “ - Пловдив.

Премиерът Борисов посети и стадиона на „ Ботев “ - Пловдив. За неговия ремонт държавното управление също обезпечи средства – 25 милиона лв.. Ръководството на футболния клуб и почитателите благодариха на министър-председателя за финансирането.

По-късно министър председателят Бойко Борисов посети СУ „ Найден Геров “ – Пловдив, едно от петте образователни заведения, които също получават средства от държавния бюджет за физкултурни салони в града. Държавни пари са обезпечени още за ОУ „ Екзарх Антим I “ и ОУ „ Душо Хаджидеков “ в регион „ Централен “, СУ„ Софроний Врачански “ и СУ „ Св. Седмочисленици “ в „ Тракия “.

След това министър-председателят инспектира ОУ “Петко Каравелов ” в Асеновград, в което ще бъде построен физкултурен салон със средства, отпуснати от държавното управление. „ Децата са ни най-скъпи, спортът е от извънредно значение за тяхното развиване и дисциплинираност и по тази причина държавно управление реши да отпусне средства на общо 50 учебни заведения в цялата страна, с цел да си изградят физкултурни салони “, означи министър председателят Борисов в Асеновград. В града той се срещна и с напредъка по построяването на кръгово кръстовище на път II-86 Пловдив - Асеновград. Стойността на плана е 2,3 млн. лева, а строителните действия са изпълнени на близо 85%.

По мотив отбелязването на 150 години от основаването на Българската екзархия министър-председателят Бойко Борисов посети Бачковския манастир. Там министър председателят бе посрещнат от Негово Преосвещенство Величкия свещеник Сионий и беседва с Негово Светейшество Българския патриарх Неофит. „ Без Господ нищо не може да се направи, постоянно се почва с него “, съобщи министър-председателят пред духовниците. За ремонт на Бачковския манастир с решение на Министерския съвет в края на 2019 година бяха отпуснати 500 хиляди лв..
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР