Министър-председателят Бойко Борисов обяви, че държавата няма да пести средства

...
Министър-председателят Бойко Борисов обяви, че държавата няма да пести средства
Коментари Харесай

Борисов: Няма да пестим средства за осигуряването на апарати за кръвна плазма

Министър-председателят Бойко Борисов разгласи, че страната няма да пести средства за обезпечаването на апарати за добиване на кръвна плазма, която може да е животоспасяваща при лекуването на пациенти с COVID-19. С видеообръщение във Фейсбук той прикани всеки преболедувал ковид, да подарява кръвна плазма, с цел да се спасят повече човешки животи.



" Категоричен съм, че страната няма да пести средства за обезпечаването на апарати за добиване на кръвна плазма, която може да е животоспасяваща при лекуването на пациенти с COVID-19. Максимално бързо Министерството на здравеопазването ще започва процедури за закупуването на още от нужните машини. Министър Ангелов ме увери, че до няколко дни и във Варна ще има опция за даряване на плазма. С европейско финансиране такива машини ще бъдат налични в Плевен и Пловдив. "

" Отделно от ГЕРБ ще заделим от партийната дотация 150 хиляди лева, с които ще се закупят и спомагателни два апарата за добиване на плазма. За да сме солидарни, взехме решение да организираме акция за даряване на кръвна плазма. Призовавам всеки преболедувал, който дава отговор на изискванията, да бъде донор. Така може да избави живот. Нека да сме единни и задружни. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР