Министър-председателят Бойко Борисов и еврокомисарят по въпросите на вътрешния пазар,

...
Министър-председателят Бойко Борисов и еврокомисарят по въпросите на вътрешния пазар,
Коментари Харесай

Борисов и еврокомисар Биенковска обсъдиха ефективното управление на икономиките и иновациите в ЕС

Министър-председателят Бойко Борисов и еврокомисарят по въпросите на вътрешния пазар, индустрия, предприемачество и дребни и междинни предприятия Елжбиета Биенковска разискаха укрепването на Единния пазар, цифровата инфраструктура и иновационния капацитет на европейската стопанска система. Това оповестиха от държавната осведомителна работа.

Подчертано беше, че този развой е основен за повишение на конкурентоспособността на страните членки и възстановяване на бизнес средата. Беше маркирана дейната работа на Българското председателство за реализиране на прогрес по отворените досиета в региона на стопанската система.

Еврокомисарят Биенковска изрази удовлетворение от дейната политика на България за транспортната и цифровата съгласуваност на страните от Западните Балкани. Премиерът Борисов благодари за отличното съдействие с Комисията по този приоритет, който ще даде добавена стойност за развиването освен на района, само че и на целия Съюз. Той уточни, че вижда ангажираност от всички водачи и институции, с които разисква опциите за осъществяване на плановете. По думите му, това му дава повече учредения да счита, че ползата на европейските институции и страни към Западните Балкани ще бъде непокътнат и след края на Българското председателство.

Министър-председателят Борисов и комисар Биенковска разясниха и опциите, които предлага препоръчаната от Комисията Многогодишна финансова рамка за интервала 2021-2027. Борисов уточни, че в границите на председателството ни България ще постави всички старания за доближаването на позициите на страните членки по отношение на предпочитаните за Съюза политики и разпределението на средствата за тях.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР