Министър-председателят Бойко Борисов е провел работна закуска с посланиците на

...
Министър-председателят Бойко Борисов е провел работна закуска с посланиците на
Коментари Харесай

Борисов обсъди влизането ни в еврото и енергетиката с посланниците от ЕС

Министър-председателят Бойко Борисов е провел работна закуска с посланиците на страните от Европейския съюз, проведена от посолството на Австрия в България като ротационен ръководител на Съвета на Европейски Съюз, оповестиха от пресслужбата на Министерски съвет.

На срещата са били разисквани настоящи въпроси от европейския дневен ред. Сред тях са били енергетиката, стопанската система, интернационалната политика, сигурността на Европейски Съюз, както и стъпките за присъединение на България към чакалнята на еврозоната.

Страната ни от дълго време е заявила предпочитание за влизане в Еврозоната. Първите стъпки към този момент са направени - изпратено е писмо до ЕЦБ да влизане в единния банков контрол. От ЕЦБ ще ревизират 6 български банки, дават отговор ли на изискванията.

България извършва все още всички механически условия от Маастрихсткият контракт за еврото - инфлация и недостиг под 2%, както и държавен дълг под 65% от Брутният вътрешен продукт.

Според специалисти обаче, България не бърза към еврозоната, а изчаква. Причините са напрегнатата обстановка в някои южни страни и заплаха от слагане на непостижими за страната ни условия.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР