Министър-председателят Бойко Борисов е предприел необходимите мерки за реакция на

...
Министър-председателят Бойко Борисов е предприел необходимите мерки за реакция на
Коментари Харесай

Борисов се заел лично със сигнала на кмета на Своге за пътя*

Министър-председателят Бойко Борисов е подхванал нужните ограничения за реакция на подадения от кмета на Своге сигнал за пътя Своге - Мездра, разясняват от Правителствена осведомителна работа по отношение на злополуката край Своге.Във връзка с информация в медиите за изпратен сигнал до Върховна касационна прокуратура по отношение на злополуката край Своге през август предходната година, от Министерски съвет осведомят, че с резолюция на министър-председателя Бойко Борисов, на 8 март 2018 година началникът на политическия кабинет на премиера изпраща писмо, с което препраща на Министерство на регионалното развитие сигнала на кмета на Своге за път ІІ-16 Мездра-София, постъпил в кабинета на премиера на 28 февруари 2018 година

Министърът на районното развиване и благоустройството неотложно разпорежда на АПИ да рапортува за положението на пътя и за подхванатите ограничения, както и да бъде направен отговор за кмета с копие до политическия кабинет на министър-председателя.

В резултат на осъществената от АПИ инспекция, в края на месец май 2018 година, АПИ приготвя информация за кмета на Своге и кабинета на премиера, че е разпоредено на компанията - реализатор да в профил зародилите недостатъци в обсега на пътя.

Министър-председателят Борисов е подхванал нужните ограничения за реакция на подадения от кмета на Своге сигнал, декларират в умозаключение от държавната работа.

Днес гражданско придвижване БОЕЦ разгласи, че е внесло " сигнал до Върховна касационна прокуратура за осъществени закононарушения от Бойко Борисов, за това че в качеството му на длъжностно лице - министър председател на Република България е бил публично прочут и известен за дефектите на път Мездра - Елисейна - Своге - Нови Искър, ремонтиран от по Проект: " Лот 17-ТRP V/17 Път II-16. и не е извършил служебните си отговорности, като в съучастничество с други лица посредством отговорно безучастие е съпричинил и носи отговорност за гибелта на 20 индивида. На този път на 25.08.2018г. край Своге се случи тежка злополука при която починаха 20 бългаски жители.

Според представителя на основния прокурор Румяна Арнаудова целият ремонт на пътя край Своге е мотив за обвиняванията против. Става въпрос за неналичието на надзор и фалшив ремонт на цели сектор на пътя край Своге, където при злополука на рейс починаха 20 души.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР