Министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република

...
Министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република
Коментари Харесай

ОИСР ще направи икономическа оценка на България в присъствието на Борисов

Министър-председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще взе участие в формалното показване на Икономическия обзор на България, направен от Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР). В рамките на събитието, което ще се организира онлайн на следващия ден, 29 януари 2021 година, генералният секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Анхел Гурия ще направи послание и ще показа основни послания от икономическия обзор. Участие във форума ще вземат също заместник-министърът на финансите Маринела Петрова и шефът на секция "Проучвания на страните " в отдел "Икономика " на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Алваро Перейра. За първи път след повече от 20 години достиженията и провокациите пред българската стопанска система са във фокуса на вниманието на най-напредналите и авторитетни страни в света, членуващи в Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

Икономическият обзор е значима стъпка към участието на страната ни в Организацията и е част от Пътната карта на Република България по присъединение към Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Настоящият обзор има за цел да оцени степента, в която страната ни се придържа към правилата, споделяни от държавите-членки на Организацията. С него България дава мощна поръчка за готовността си да се включи като равносилен сътрудник в Организацията. Присъединяването на страната ни към Организацията за икономическо сътрудничество и раз ще бъде значимо освен за нас, само че и за целия район, както и ще способства за още по-засиленото одобряване на полезностите на Организацията.

По време на форума министър-председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще означи интензивността на страната ни през последните години в осъществяване на проекта за деяние и на тригодишната национална пътна карта, в резултат на което бе активизирано присъединяване на България във все по-голям брой комитети и работни групи на Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Страната ни се причисли към значими правни документи на Организацията за икономическо сътрудничество и раз в региона на околната среда, вложенията, цифровизацията, финансовото ръководство и други, което способства за модернизирането на българската стопанска система и адаптирането ѝ към новите провокации. Преди малко повече от седмица на публична гала бе маркирано присъединението на България към Агенцията за нуклеарна сила на Организацията за икономическо сътрудничество и раз и към нейната Информационна банка. Това е освен самопризнание за страната ни, само че и знак за нейната ангажираност с полезностите и правилата на Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

Първият стопански обзор на Организацията за икономическо сътрудничество и раз за България бе направен през 1999 година С сегашния, втори стопански обзор на страната ни, Организацията за икономическо сътрудничество и раз прави изчерпателен разбор на достиженията на България в макроикономически проект, във финансовата и банковата системи като обрисува водещите провокации пред икономическото ни развиване в краткосрочна и по-дългосрочна вероятност. В прегледа Организацията проучва и структурните, и районните политики като фактор за интензивен стопански напредък и понижаване на обществените и териториалните разлики. Основната цел на прегледа е да подкрепи България във формулирането, приоритизирането и провеждането на промени в основни области на икономическата политика.

Организацията за икономическо сътрудничество и раз е основана през 1961 година за стимулиране на политики за стабилно икономическо развиване, повишение виталния стандарт на популацията и поддържане на финансова непоклатимост. В момента в нея членуват 37 страни, измежду които най-развитите стопански системи от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия. 22 страни, членуващи в Организацията за икономическо сътрудничество и раз, са от Европейски Съюз. България е подала публична молба за участие в Организацията за икономическо сътрудничество и раз през 2007 година В този подтекст контактите сред представители на България и Секретариата на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, в това число на най-високо равнище, се активизираха през последните години. През юли 2019 година в границите на Срещата на върха на Берлинския развой в Познан министър председателят Борисов се срещна с генералния секретар Гурия и му връчи проект за деяние, създаден в съдействие със Секретариата на Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Планът бе показан пред Съвета на Организацията за икономическо сътрудничество и раз през септември 2019 година и бе високо оценен от представителите на страните членки. А за първи път за присъединяване в годишната среща на Съвета на Организацията за икономическо сътрудничество и раз на равнище министри през 2020 година бяха поканени и страните-кандидати, измежду които България, където още един път бе заявена готовността на страната ни да стартира договаряния за присъединение към Организацията за икономическо сътрудничество и раз допустимо най-скоро.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР