От Фейсбук профила на Димитър СтояновБългарските служби ни следят и

...
От Фейсбук профила на Димитър СтояновБългарските служби ни следят и
Коментари Харесай

ПП се жалват, че ги подслушват службите, а претендират, че са партия пълна с юристи

От Facebook профила на Димитър Стоянов

„ Българските служби ни наблюдават и ни подслушват “, споделят от Политическа партия за следващия запис (по тази логичност след записа от предходната година Руди Гела несъмнено се е класирал най-малко за началник на ФБР, МИ-5, МИ-6, Мосад, ФСБ и СВР едновременно). За партия, която претендира, че е цялостна с адвокати, това просто стартира да става смешно. Наблюдението, подслушването, следенето, навлизане, белязване и инспекция на преписка и компютърна информация са специфични разследващи средства.

Всеки, който се е докоснал най-малко малко до материята на наказателния развой, знае по какъв начин и при какви условия се употребяват специфичните разследващи средства. И най-малкото какъв брой костват те, с цел да се приложат, и какъв човешки запас изискват. Още от наредбата на член 34, алинея 2 от Конституцията може да се изведат предпоставките - " за откриване или попречване на тежки закононарушения ". Специалните разследващи средства си имат и специфичен закон в лицето на ЗСРС и се ползват за изчерпателно изброени сформира по Наказателен кодекс в член 3, алинея 1 ЗСРС. За потребление на специфични разследващи средства по досъдебно произвеждане се подава документално стимулирано искане до съда от наблюдаващия прокурор. Преди подаване на настояването наблюдаващият прокурор уведомява административния началник на съответната прокуратура. По каузи от подготвеност на Европейската прокуратура писменото стимулирано искане до съда се подава от европейския прокурор или от европейски делегиран прокурор. Разрешението за потребление на специфични разследващи средства се дава авансово от ръководителя на съответния областен съд или от категорично оправомощен от него заместник-председател. В най, най-общ смисъл в това.

Така че, даже отвън цялата открита тежка нормативна процедура за разрешаване, използване, приобщаване и следващ надзор, и в хипотезата, че това нещо въобще може да стане, никой няма да тръгне да троши толкоз пари и човешки запаси да се занимава с хора, които със лични сили са се устремили към политическото несъществуване и хвърчат към него като джип " Чероки " по асфалтиран драйвуей. Включително във времето, когато всеки има телефон и може да си запише каквото му е на душа.

Разбира се, тезата, че те преследва " дълбоката страна ", " мафията ", " властта в сянка " и така нататък е част от следващата дъвка, която " демократичната общественост " развива над десетилетие. Там все някой ги следи, следи, подслушва, саботира, не ги пуска по медии и така нататък - тях, самобявилите се за спасители на демокрацията (най-често мистериозната " мафия " ).

И тази теза е доста комфортна. Статусът на жертва също е доста комфортен. Но гласоподавателите не харесват хора, които се афишират за жертва. Те гласоподават за хора, които могат да носят отговорност и да ръководят.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР