Министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър на външните

...
Министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър на външните
Коментари Харесай

Денков и Габриел ще се срещнат с българския еврокомисар

Министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел ще се срещнат през днешния ден с комисаря по въпросите на нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Илиана Иванова , оповестиха от Министерски съвет.

Това е първата публична аудиенция в страната на Илиана Иванова след встъпването й в служба като член на Европейската комисия от България .

След срещата министър-председателят, вицепремиерът и европейският комисар ще създадат взаимно изказване от 10:00 часа в Гранитната зала на Министерски съвет.

Припомняме ви, че на 12 септември Европейският парламент утвърди назначението на българския еврокомисар Илиана Иванова . Това стана по време на гласуването в пленарната сесия на Народното събрание в Страсбург, намерено от ръководителя на Екологичен потенциал Роберта Мецола.

Депутатите гласоподаваха с 522 гласа „ За “, 51 – „ Въздържал се “ и 27 – „ Против “. Илиана Иванова получи позитивни оценки от комисиите по индустрия и просвета, които я дефинираха като отличен претендент. Българката ще поеме ресора нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение, юноша и спорт и ще бъде комисар до края на мандата на тази Европейска комисия следващата година.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР