Министър-председателката на Великобритания Тереза Мей и федералният канцлер на Германия

...
Министър-председателката на Великобритания Тереза Мей и федералният канцлер на Германия
Коментари Харесай

Мей и Меркел се обявиха за запазване на споразумението за ядрената програма на Иран


Министър-председателката на Англия Тереза Мей и федералният канцлер на Германия Ангела Меркел считат, че съглашението за нуклеарната стратегия на Иран би трябвало да остане в действие, се споделя в известие от канцеларията на английския министър председател, публикувано измежду срещата на двете в коридорите на форума на Европейски Съюз по цифровите технологии в естонската столица Талин и представено от БГНЕС.

" И двете лидерки бяха единомислещи, че съглашението за иранската нуклеарна стратегия е доста значимо за опазване на районната и международната сигурност”, се споделя в официалното съобщение.

Иран и „ шесторката” международни сили (Русия, Англия, Китай, Съединени американски щати, Франция и Германия) през 2015 реализираха съглашение за уреждането на проблемите към иранската нуклеарна стратегия и одобриха Съвместен общ проект за деяние.

Той планува анулация на глобите, наложени на Иран от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, Съединени американски щати и Европейски Съюз по отношение на нуклеарната му стратегия. В подмяна Техеран се задължи да ограничи нуклеарната си активност и да я сложи под интернационален надзор. Споразумението влезе в действие през януари 2016.

По време на предизборната си акция и след встъпването си в служба като президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп неведнъж подлага на критика документа, акцентирайки, че той дава едностранни преимущества на Иран.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР