Министър-председателите на Чехия и Словакия призоваха ЕС да окаже целенасочен

...
Министър-председателите на Чехия и Словакия призоваха ЕС да окаже целенасочен
Коментари Харесай

Чехия и Словакия: ЕС трябва да окаже натиск върху Русия

Министър-председателите на Чехия и Словакия приканиха Европейски Съюз да окаже " целеустремен напън " върху Кремъл, като се придържа към глобите, наложени против Русия, съобщи Агенция Франс Прес.

" Важно е Европейски Съюз и неговите сътрудници да продължат да оказват целеустремен напън върху Руската федерация и да ползват задълбочено глобите ", обявиха министър председателите в свое изказване.

Съюзниците би трябвало също по този начин " да предотвратят заобикалянето на глобите и да основат механизми за наказване на виновните за закононарушенията, свързани с тази експанзия " против Украйна, прибавиха те.

През предходната седмица съветският президент Владимир Путин призна, че глобите на Европейския съюз може да имат негативни последствия за стопанската система на страната му.

Правителствата на Чехия и Словакия, ръководени надлежно от Петер Фиала и Едуард Хегер, се срещнаха в западния словашки град Тренчин.

Това беше осмото взаимно съвещание на кабинетите на двете страни - членки на Европейски Съюз и НАТО, които до мирното си делене през 1993 година представляваха една страна - Чехословакия.

Двете страни са дали на Украйна забележителна филантропична и военна помощ след началото на съветската инвазия през февруари 2022 година

Фиала и Хегер също по този начин приканиха Европейски Съюз и НАТО да останат единни и да продължат да дават помощ на Киев. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР