В Деня на Европа и в навечерието на предизборната кампания

...
В Деня на Европа и в навечерието на предизборната кампания
Коментари Харесай

Николай Денков и Никола Минчев ръсят глупости и агитират самотни пред Европарламента

В Деня на Европа и в навечерието на предизборната акция представители на ПП-ДБ поканиха на отворен диалог българи, живеещи в Брюксел.
На поканата обаче никой не се отзова, с изключение на двама-трима минаващи около тях българи, с които е обитаема столицата на Европа.

Така Николай Денков и Никола Минчев останаха самотни пред тв екипа от Българска национална телевизия, нает да отразява събитието им.

Според някогашния министър председател Николай Денков, срещата е в отговор на въпросите на доста наши сънародници, които се интересуват от вероятно завръщане в България.

Но такива " сънародници " не се появиха и се наложи Денков да приказва самичък със себе си пред тв камерата, с цел да може въпреки всичко някакъв материал да се излъчи по националната телевизия.

Денков завъртя позната плоча, че след изборите можем да загубим 5-10 години, в случай че тръгнем в неверната посока и се откажем от европейската си интеграция. Това е безмислено обръщение, защото никоя от политическите сили няма желание да се отхвърля от европйската ни интеграция.

След което съвсем изрецетира нелепостта, че " може да бъдем подчинени на някаква непозната мощ " или " да се появи тирания ".

" През последните месеци доста постоянно се сещам за тази мисъл, че демокрацията е битка, която би трябвало да водим всеки ден, с цел да я запазим. Тя не е даденост. В прочут смисъл би трябвало да се борим всеки ден за това какво ще бъде бъдещето на България - дали ще бъде проевропейско, това, което ние харесваме, обичаме... Дали няма да се появи някоя тирания, тъй като виждаме и такива стремежи и опити да се наложи. Дали пък няма да бъдем още веднъж подчинени на някаква непозната мощ. Това, което сме уверени, споделям го без подигравка, ориста на България би трябвало да се взема решение от българите и тези, които са в България и тези, които са в чужбина ", акцентира Николай Денков от " Продължаваме промяната - Демократична България ", след което " срещата му с българи в Брюксел " прислючи безславно.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР