Министър Лиляна Павлова отчете днес дейността на страната ни по

...
Министър Лиляна Павлова отчете днес дейността на страната ни по
Коментари Харесай

Лиляна Павлова се връща в парламента

Министър Лиляна Павлова регистрира през днешния ден активността на страната ни по време на европредседателството, както и свършеното от тройката Естония – България – Австрия/.

Мисията е изпълнена сполучливо, сподели Лиляна Павлова на брифинг в Министерски съвет.

 img_3706

„В рамките на Българското европредседателство приехме удвояването на бюджета за плана „Еразъм плюс“, съобщи тя. „Председателството би трябвало да сплотява и да води. В него няма място за правилото разделяй и владей. Откритият метод и положителното партньорство е най-хубавият метод за председателство“, разгласи Лиляна Павлова. „Изключително значимо е това председателство да е налично и отворено към хората“, безапелационна бе тя.

Като максимален пробив за българското председателство тя дефинира постигнатото във връзка с Директивата за командированите служащи. „ България беше поздравена, тъй като това костваше доста и е пробив в обществения дирек на Европа, който подсигурява еднообразно възнаграждение на труда за едно и също място, без значение къде се намират в Европа “, посочи министър Павлова.

„Румънското председателство ще има четири посоки, които са извънредно значими за България – дебата за бъдещия бюджет и многогодишната финансова рамка, миграцията, дебата за цифрова Европа и Брекзит“, разкри тя.

„ Реално европредседателството на България коства 62 млн. лева Това е доста по-малко от плануваното, поради, че имаше повече събития и посетители в страната ни “, заяви министър Лиляна Павлова.

Министърът съобщи изрично, че не би трябвало европредседателството ни да се обвързва с Шенген и Еврозоната. „ Безспорно се промени имиджа ни и доказахме, че Съединението прави силата. Надявам се, че това ще бъде и мотото за евроизборите, тъй като в този момент в действителност Европа би трябвало да бъде единна “, сподели още Павлова.

„ Успяхме да имаме мощни послания, да работим интензивно по всички набелязани цели, поставихме амбициозни, само че постижими цели и направихме тъй че да работим интензивно по петте целта “, добави тя, като напомни, че петте целта на Триото бяха: съюз на работни места и напредък, съюз, който пази, който е ориентиран към политика за климата и енергиен съюз, съюз на независимост, сигурност и правораздаване и съюз като мощен фактор на международната сцена.

„ Анализът демонстрира, че във всеки един от тези цели постигнахме доста, приехме законодателство в изгода, както на жителите, по този начин и на бизнеса и като цяло на Европа “, уточни още Павлова.

Лиляна Павлова пристигна на брифинга с патерици. Тя не заяви повода за това, само че разясни, че след рехабилитацията, която й следва, най – евентуално ще се върне в Народното събрание.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР