Министър Кирил Ананиев е депозирал в Народното събрание единния стандарт

...
Министър Кирил Ананиев е депозирал в Народното събрание единния стандарт
Коментари Харесай

МЗ е готово с единния стандарт за финансово управление на болниците

Министър Кирил Ананиев е подал в Народното събрание единния стандарт за финансово ръководство на лечебните заведения и механизмите за надзор на осъществяването му. Така той отговори на въпрос по време на парламентарния надзор, обвързван със положението на Специализираната болница за белодробни заболявания (СБББ) в Перник.

В понеделник министър Ананиев ще се срещне с кмета на Перник, с цел да обсъдят положението на лечебните заведения в града. Той уточни, че е направен и възстановителен проект. По предварителни данни общите отговорности на белодробната болница са 483 000 лева, като от тях 241 000 лева са просрочени, уточни министър Ананиев.

До момента от болничното заведение в Министерството на здравеопазването (МЗ) са постъпили претенции за финансови дотации в размер на 761 000 лева за здравна инсталация и пречиствателна станция да отпадни води, само че не е постъпило искане за средства за ремонт на постройката и на отоплителния казан, добави министър Ананиев.

Основната цел на стандарта, подаден в Народното събрание, е стабилизиране на финансовото положение на лечебните заведения посредством общи правила за ръководство на финансовите и човешките запаси, възлагането на публичните поръчки, отчитане на активността и други, изясни министър Ананиев.

По думите му този стандарт и новият здравноосигурителен модел, който се приготвя, ще съставляват финансовата конституция за лечебните заведения.

Министър Ананиев изрази убеждението си, че документът ще се употребява даже и от частните лечебни заведения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР