Министър Емил Караниколов обсъди засилване на търговско-икономическите взаимоотношения на среща

...
Министър Емил Караниколов обсъди засилване на търговско-икономическите взаимоотношения на среща
Коментари Харесай

Стокообменът с Румъния бележи ръст от близо 7% и достига 4.6 млрд. евро през 2018г.

Министър Емил Караниколов разиска усилване на търговско-икономическите взаимоотношения на среща с румънския му сътрудник Николае Бадалау, министър на стопанската система и с министъра на бизнес средата, търговията и предприемачеството на Румъния - Щефан-Раду Опря.

Срещата бе в границите на Съвместното съвещание на държавните управления на България и на Румъния, което се организира през днешния ден в Букурещ, оповестиха от държавната пресслужба.

Тримата дискутираха взаимоотношението сред предприятия и организации от двете страни, както и развиването на комерсиалното съдействие посредством поощряване на разнообразни форми като бизнес-форуми, изложби и съдействие на пазарите на трети страни.

На срещата стана ясно, че през 2018 година стокообменът с Румъния бележи растеж от близо 7% и доближава 4.6 милиарда евро. „ Румъния заема трето място измежду експортните ни дестинации в Европейски Съюз.

Отчитаме увеличение на българския експорт с над 10% за миналата година, само че капацитетът за повишаване на размерите в двустранната търговия остава огромен в браншове и клъстери за общо излизане на трети пазари като – автомобилна, хранително-вкусовата индустрия, търговия на дребно, строителството, строителни материали, търговия със първични материали, текстилната индустрия, както и други браншове от съвместен интерес “, посочи Караниколов на срещата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР