Минималните температури и днес в почти цялата страна са положителни.

...
Минималните температури и днес в почти цялата страна са положителни.
Коментари Харесай

Слънчево и топло време до края на седмицата

Минималните температури и през днешния ден в съвсем цялата страна са позитивни. Най-топло беше в северните региони от страната – Оряхово 7°, във Враца 6°. В София тази заран беше колкото и през вчерашния ден, 3°.

 

Максималните температури през днешния ден ще бъдат сред 9° и 14°, в София - към 10°. В следобедните часове облачността ще продължи да понижава, най-късно по Черноморието. Ще духа слаб, в Дунавската низина –умерен западен вятър.

 

През нощта над по-голямата част от страната ще е безоблачно. Ще духа слаб южен вятър. Минималните температури ще са сред минус 2° и 4°, в София – към минус 1°.

 

Утре ще духа слаб до сдържан югозападен вятър, оптималните температури ще се покачат и ще са сред 12° и 17°, в София - към 12°.

 

Сутринта видимостта тук-там ще бъде понижена, само че денем ще доминира слънчево време.

 

И по Черноморието ще бъде слънчево. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще е към 2 бала.

 

Чудесно време и в планините. Ще бъде слънчево, в композиция с сдържан вятър, към момента от запад-северозапад.

 

С доста слънчеви часове ще бъде на следващия ден на Апенининте и Балканите. В останалата част на Европа, която е под въздействието на просторен циклон, на доста места ще вали. Значителни превалявания от дъжд и от сняг, както и гръмотевични стихии, ще има на Британските острови.

 

И у нас, в неделя и понеделник ще има превалявания. Преди това, в петък и събота ще бъде най-вече слънчево, с възможност за валежи основно в планинските региони. Температурите значително ще се покачат.

 

Източник Българска национална телевизия

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР