Минималните температури днес ще бъдат между минус 10° и минус

...
Минималните температури днес ще бъдат между минус 10° и минус
Коментари Харесай

Леден ден със снеговалежи

Минималните температури през днешния ден ще бъдат сред минус 10° и минус 5°, а оптималните - сред минус 1° и 4°, в София - към минус 1°. В по-голямата част от страната облачността ще остане по-често забележителна и тук-там едва ще превалява сняг. Ще духа слаб, в източните региони - сдържан северен вятър.

По Черноморието ще доминира облачно време, на обособени места със слаби валежи, най-вече от сняг. Ще духа сдържан северен вятър. Вълнението на морето ще продължи да се усилва и ще бъде 4-5 бала.

Много студено ще бъде през днешния ден и в планините - оптималната температура на височина 1200 метра ще бъде към минус 11°, на 2000 метра - към минус 16°, в композиция с сдържан и мощен североизточен вятър. Ще бъде по-често облачно и тук-там ще продължи едва да превалява сняг. Висока остава и заплахата от лавини отвън обработените писти в ски курортите.

В неделя ще има повече слънчеви часове. Ще остане доста по-студено от нормалното за март, макар че оптималните температури едва ще се покачат. В началото на новата седмица ще доминира слънчево време, а стоплянето ще продължи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР