Минималната работна заплата в строителството се повишава от 887,5 лева

...
Минималната работна заплата в строителството се повишава от 887,5 лева
Коментари Харесай

КСБ и синдикатите се договориха: Минималната заплата в строителството се повишава на 994 лв.

Минималната работна заплата в строителството се покачва от 887,5 лв. на 994 лв., а дневният разход за храна – от 4 лева на 5 лв..

 

Това следва от подписания нов Отраслов групов трудов контракт сред Камарата на строителите в България и двете строителни федерации в „ Подкрепа “ и в КНСБ.

 

Постигнато бе съглашение за увеличение на коефициента, който се прибавя към минималната работна заплата за заетите в строителството. Досега той беше 1,25, а отсега нататък ще е 1,40. Към сегашния миг минималната работна заплата в страната е 710 лв. и умножена с новия коефициент, тя надлежно става 994 лв. за бранша.

 

„ Без никакви съмнения приехме предлагането на синдикатите за увеличение на коефициента – то е изцяло основателно на фона на нестихващата инфлация. Още повече, че за нас като работодатели най-ценният ни капитал са нашите чиновници. Затова продължаваме да поставяме грижи за тях, макар компликациите, през които минава браншът в последно време с неналичието на работещ механизъм за индексиране на договорите с обществени възложители, неразплащането от страна на страната и други “, сподели ръководителят на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР