Минималната работна заплата да стане 850 лв. от 1 юли.

...
Минималната работна заплата да стане 850 лв. от 1 юли.
Коментари Харесай

Минималната работна заплата да стане 850 лв. от 1 юли

Минималната работна заплата да стане 850 лева от 1 юли. “Трябва минималната заплата да стане 850 лева.  още на 1 юли тази година, а не от следващата година ”, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в слово, по случай Деня на труда.

“В момента  страната още веднъж е в рецесия  – политическа рецесия, рецесия на недоразумение, рецесия на егоцентризъм, на самомнителност на политици. Но през днешния ден, повече от всеки път, ние, Българската социалистическата партия споделяме –  би трябвало да се одобри подобен бюджет, че да не ощетява обществените права , които извоювахме в предходното ръководство. След безплатните детски градини за децата  искаме безвъзмездни медикаменти за децата.  След нарастването на пенсиите желаеме заслужено преизчисляване на всички пенсии, тъй като днешните пенсионери са хората, съградили България. И техният труд, заслужава почтено почитание ”, добави Нинова.

Висш съдебен съвет осъди опита за посягане против основния прокурор

Минималната работна заплата да стане 850 лева от 1 юли

Тя съобщи, че още от далечната 1886 година, първата стачка в Чикаго до ден сегашен в целия свят,  милиони хора, издигат глас за правдивост, взаимност, право на труд и почтено възнаграждение.

“Днес сме се събрали под лозунга “Мир, труд и взаимност “. За да има заслужен труд, успокоение в домовете ни и фамилиите ни – преди всичко е мирът. Ние се разгласяваме за мир. Войната да спре. Искаме дипломатически договаряния. Тази война вреди на Европа, на България, на всяко семейство и на всяка стопанска система.  Мирът е и гаранция за развиване напред “, добави водачът на социалистическата партия.

“След коронавирус рецесията, война, икономическа, обществена рецесия, кой понесе тежестта –  най-бедните, служащите, уязвимите, хората с увреждания.  Тези, които имат най-голяма потребност от поддръжка понесоха цялата тежест. Корпорациите натрупаха милиони през тези години, а  народите страдат. ”,  съобщи Нинова.

Нашата грижа са хората, нашата цел – да им помогнем в този миг. И ние – Българска социалистическа партия, доказахме в тези сложни две години с дейности, с каузи, че можем да го създадем. Благодарение на нас минималната работна заплата се усили. Благодарение на нас детските надбавки, майчинството се усилиха. Благодарение на нас пенсиите се усилиха, тъй като това, което споделяме, го вършим, само че то не е задоволително. Инфлацията, цените, оскъпяването на живота още веднъж тежат върху най-бедните и най-уязвимите хора. И през днешния ден служащите не са предпазени на работното си място. И през днешния ден им заплащат по-малко публично и повече под масата, което ощетява осигуровките им за пенсии. И през днешния ден техните права са подценявани от работодатели и компании, загледани в облагите.

Ето за какво и през днешния ден нашата борба е настояща. И през днешния ден, след толкоз години, освен ние тук, а в целия свят надигаме глас и желаеме отбрана, борим се за отбрана и ще даваме отбрана на работещите хора, на хората на труда. Защото какъвто и да е той, той създава. И този – нискоквалифицираният, и този – висококвалифицираният и интелектуалният. Трудът е изискването на всяко богатство и този труд има потребност от нас – Българската социалистическа партия.

Днес желаеме, в идващите дни или седмици, в Народното събрание да бъде признат подобен обективен бюджет, който да усили майчинството, който да се погрижи за обществено слабите, за енергийно бедните и няма друга партия в Народното събрание, която да се бори за това. Но не сме задоволителни. Затова през днешния ден насочвам зов към всички, дано поставим старания да обединим ляво мислещите, социално-ориентираните, хората, които желаят мир, труд и правдивост. Българска социалистическа партия ще бъде в основата на това обединяване. Нека то да бъде обединяване на леви и патриотични сили, тъй като повече от всеки път имаме потребност и от отбрана на националния интерес.

За да бъдем повече, с цел да бъдем мощни, с цел да пазиме тези, за които сме изпратени в Народното събрание, тези, които имат потребност от нас – слабите, уязвимите, служащите и работещите небогати. Можете да разчитате на нас. Не е елементарно. Не е лесна борбата с неолиберализма. Те са мощни, те имат средства, имат власт, имат медии. Но щом вие сте тук, щом вие сте зад нас, щом ни подкрепяте в тази борба, ние няма да се откажем. Нека дружно да вървим напред. Да бъде мир! Да има обективен труд, да има взаимност сред левите хора, да има почтено възнаграждение, да има добър живот за българския народ. Ние – Българска социалистическа партия, сме за това отпреди 130 години, през днешния ден и в бъдеще. Честит празник и на битка! Благодаря ви още един път, бъдете живи и здрави, не се предавайте и напред!

Нинова благодари на синдикатите, които бяха изпратили свои представители на митинг-концерта на Българска социалистическа партия, а по-късно водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, зам.-председателят на партията и зам.-председател на парламентарната група Атанас Зафиров, както и Георги Свиленски – зам.-председател на ПГ на “БСП за България “ посетиха концерта “Рок за труд ”, проведен от КТ “Подкрепа “ и поздравиха синдикалистите.

Кои са имената в проектокабинета на ПП-ДБ

Минималната работна заплата да стане 850 лева от 1 юли

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР